TEATRE D'IMPROVISACIÓ

Dj, 19/09/2013
Autoria: 
Laura Bartrons i Goretti Xiberta

Enraonem?

Guia Didàctica

GUIA DIDÀCTICA:

 

L’activitat s’inicia fent dos exercicis previs, un de cos i un de veu.

L’exercici de cos proposat és un exercici de ioga, un massatge en parelles proposat per la Dolors Garcia i Debesa que es  diu “La campana” i consisteix en posar-se d’esquenes i en postura de lotus (asseguts amb les cames creuades). Les esquenes rectes i ben juntes. Us agafeu pels colzes, creuant els braços. Un flexiona el cos endavant, mentre l’altre, estira l’esquena enrere. I llavors al revés.

També trobareu a http://www.eduioga.com/ioga-per-nens.php  un joc de cartes amb molts altres exercicis perquè els nens comencin a gaudir dels beneficis del ioga d´una manera divertida, jugant, siguin capaços de conèixer les seves emocions i el seu cos, i aprenguin a gestionar els seus recursos d'una manera eficaç.

Llavors escalfarem la veu fent un exercici ràpid un a un. Cal que cadascú digui la mateixa frase amb una entonació i un gest diferent. Deixarem un minut perquè pensin què faran i ens posarem drets en rotllana perquè tothom pugui veure’s i moure’s.

Seguidament començarem les improvisacions. El grup que improvisa surt fora de l’aula, on la mestra els repartirà un personatge a cadascú i els plantejarà una situació. Entren a l’aula i la mestra els col·loca amb postures diferents com si fossin estàtues. S’estan quiets com si fossin una fotografia.

Els altres alumnes que fan de públic comencen a fer prediccions en veu alta de qui són i què estan fent els personatges de la fotografia.

Quan la mestra dóna l’avís, els alumnes es posen en moviment improvisant el que està passant, establint un diàleg entre ells. L’esquetx pot durar uns tres o quatre minuts. Si no troben un final pel seu compte, la mestra els donarà un minut per anar acabant o marcarà ella el final si veu que no troben cap desenllaç possible.

L’única condició que hi ha durant la improvisació és que cal respectar els torns de paraula, no poden parlar tots els personatges alhora.

 

I així es va fent successivament amb tots els grups que hem format.

 

Afegiu un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.
X
Introduïu el vostre nom d'usuari de Kitxalla.
Introduïu la contrasenya per al vostre nom d'usuari.
Carregant