Cursa de relleus a galop

Dll, 06/01/2014
Autoria: 
Equip resolució de problemes

Resolució de problemes

Guia Didàctica

La proposta treballa un tema força significatiu i proper: una activitat solidària portada a terme per la Marató de TV3 d’aquest passat any 2013. L’activitat en qüestió connecta la natura, l’esport i els animals amb altres realitats.

·       Hi ncloem situacions on cal prendre decisions, aquestes sempre han d’estar raonades. Caldrà emprar conceptes, eines i estratègies matemàtiques per resoldre-les (C-1).

·       L’alumnat haurà d’ajustar les respostes a les preguntes (C-2).

·       Situacions com la d’aquest problema poden ajudar l’alumnat a generar solucions a altres problemes, a fer-se preguntes i, també, a imaginar-se nous enunciats (C-3).

·       En aquesta situació, l'alumnat pot fer conjectures matemàtiques a partir de la reflexió sobre la seva quotidianitat (C-4).

·       Les situacions obertes poden afavorir que s’argumentin les diverses solucions i s’expliciti el procés seguit per arribar a la resolució (C-5).

·       L'alumnat pot establir relacions entre la realitat i la seva mesura, o la seva representació en el pla; també pot relacionar conceptes entre el tot i les parts (els percentatges) (C-6).

·       El fet de tractar un tema d’una situació quotidiana investigada pels propis alumnes, fa que això pugui donar cert interès de transversalitat a la proposta i la fa especialment interessant, també la connecta amb l’àmbit de les ciències del medi natural i de l’entorn proper (C-7).

·       La justificació de les decisions preses portarà l'alumnat a fer un treball de comunicació implícit. (C-8).

·       Generalment, les raons per les quals es prenen les decisions tenen relació amb l’estimació dels resultats i amb les operacions fetes. Es poden emprar taules per ajudar a ordenar les passes a fer (C-9).

·       Finalment, usar la calculadora en aquestes situacions pot resultar especialment convenient per a  aprendre a utilitzar-la amb criteri i de forma ajustada a la situació (C-10). També, per a posar-se en la situació d’interpretar de forma adequada els resultats obtinguts.

 

 

Crèdits

Mont-serrat Segarra Agustí,

 

amb la col·laboració

d'Imma Palahí Pibernat

 

i Montserrat Vert Ros

Cicles educatius: 
Tema del mes: 

Afegiu un nou comentari

X
Introduïu el vostre nom d'usuari de Kitxalla.
Introduïu la contrasenya per al vostre nom d'usuari.
Carregant